RSK udvikler sig; Powpeg udnytter Hash Power til at skifte fra Bitcoin til sidekæde og tilbage


RSK, den Ethereum-lignende sidekæde til Bitcoin udviklet af IOVlabs, udvikler sig. Den føderale pegging-mekanisme, der er baseret på en Bitcoin multi-signatur (multisig) adresse, migrerer til et system, der udnytter hashkraft gennem RSKs nye specialsikkerhedssikkerhedsmoduler til hardware.

„Vi er meget begejstrede med denne udgivelse, da det er et stort skridt i retning af en fuld decentral smart kontraktplatform oven på Bitcoin,“ sagde IOVlabs Chief Scientist Sergio Demian Lerner til Bitcoin Magazine. „Dette er noget økosystemet kræver.“

Sidekæder og tovejspløkker

Bitcoin sidekæder er alternative blockchains med tokens, der er knyttet til bitcoin; et token kan altid udveksles med en bitcoin, så deres værdier skal være de samme. En sidekæde kan dog designes med forskellige protokolregler. RSK sidekæden bruger mange af Ethereums regler, hvilket muliggør Turing-komplette smarte kontrakter.

RSK flettes ud af en delmængde af alle Bitcoin-minearbejdere, hvor et flertal af Bitcoin-minearbejdere (med hashkraft) i øjeblikket deltager. De bruger deres eksisterende hashkraft til at producere sidekædeblokke og tjener nogle ekstra transaktionsgebyrer ved at gøre det.

RSK-tokens, der kaldes „bitcoin på RSK“ eller rBTC, bakkes en-til-en op af faktisk bitcoin på Bitcoin-blockchain (BTC) ved at låse bitcoin op i en multisig-adresse på Bitcoin-blockchain for at udstede en lige stor mængde rBTC på RSK (“peg-in”). Dette sker gennem en RSK smart kontrakt kaldet „brokontrakt“, der holder styr på Bitcoin multisig-adressen. Låsning af BTC sker kun, når en lige stor mængde rBTC er låst ved at sende den tilbage til RSK-brokontrakten („peg-out“).

En „sammenslutning“ af kendte kryptovaluta-virksomheder holder nøglerne til Bitcoin multisig-adressen. (Den oprindelige meddelelse bestod af 24 virksomheder, hvoraf en ukendt delmængde i øjeblikket deltager.) De er kollektivt betroede til kun at låse BTC op fra multisig, når en tilsvarende mængde rBTC er låst. Men teknisk set kunne de kollidere og stjæle indholdet af multisig-adressen og efterlade rBTC-indehavere uden mulighed for at udveksle deres sidechain-tokens til ægte bitcoin.

I den nye RSK-opgradering, Powpeg, kontrolleres multisig af en større gruppe af højt profilerede virksomheder (kaldet “Pegnatories”). Hver af Pegnatories kører et specialsikkerhedsmodul til hardware, der indeholder signaturnøglerne (kaldet „PowHSMs“). Disse moduler vil kun låse bitcoin op fra multisig, hvis den tilsvarende mængde rBTC er låst ved at sende dem tilbage til RSK-brokontrakten, og hvis denne RSK-transaktion har 4.000 bekræftelser (hvilket svarer til ca. 200 Bitcoin-bekræftelser). Hardwaremodulerne sørger for, at peg-out-transaktionen har 4.000 RSK-bekræftelser ved at kontrollere et RSK Simplified Payment Verification (SPV) bevis.

Uden 4.000 RSK-bekræftelser eller uden samarbejde fra et flertal af PowHSM-indehavere forbliver bitcoin i multisig. (Powpeg er, hvad IOVlabs kalder et „vetokrati.“)

„Powpeg vedtager en dybtgående forsvars tilgang til sikkerhed, stabling af sikkerhedslag, såsom Bitcoin hash rate bekræftelse af peg-outs,“ sagde Lerner. ”Dette gjorde det muligt for os at opnå en unik multisignaturhvelv med gennemsigtig og kontrollerbar tidsforsinket adgang. Jeg tror, ​​det er meget vigtigt, fordi det decentrale finansielle system skal bygges på de stærkeste sikkerhedsfundamenter. ”

Identiteterne for de højt profilerede virksomheder, der fungerer som Pegnatories, vil blive annonceret i de kommende uger. Derefter kunne der udvikles yderligere teknologier til yderligere decentralisering af pinden, herunder evnen til permibelt at indføre konkurrerende pinde.

RSK

RSK, der tidligere blev beskrevet som „Rootstock“, blev lanceret i januar 2018. Sidekæden understøtter i øjeblikket alle de transaktionstyper og smarte kontrakter, som Ethereum understøtter. Dette betyder også, at det understøtter ethvert programmeringssprog, der kan bruges til Ethereum, som Solidity, Julia og Vyper.

Da decentraliserede finansieringsløsninger (DeFi), hvor brugere kan låne, låne og handle mønter, bliver populære i Ethereum-samfundet, håber IOVlabs at bringe disse brugssager til Bitcoin gennem RSK.

Lerner:

”Vi mener, at RSK bør være den valgte DeFi-platform for bitcoinere. Vi er engagerede i økosystemånden og tankegangen ved decentralisering og sikkerhed og ønsker at stille bitcoin- og bitcoin-baserede økonomiske muligheder til rådighed for alle ”

Med Powpeg, der repræsenterer endnu et skridt i retning af decentralisering af RSK sidekæden, planlægger IOVlabs stadig i sidste ende at omdanne RSK til en drivkæde: en sidekæde, der er fuldstændig sikret med hashkraft, for hvilken der er blevet foreslået to Bitcoin Improvement Proposals (BIP’er). I stedet for et sammensat system (med eller uden sikre elementer) ville „flytning“ af mønter mellem Bitcoins blockchain og sidekæden alene være baseret på hashkraft. Lerner sagde, at det ville være meget let at opdatere det nuværende RSK-design til en drivkæde.

For mere information om Powpeg, se også dette Medium-indlæg af Sergio Demian Lerner.