DE BITCOIN HEEFT NOG STEEDS EEN KRITISCHE WEERSTAND NA EEN EXPLOSIE VAN 20% HOGER.

7. August 2020 Aus Von admin
  • Bitcoin is weer aan het verzamelen, met een stijging tot 11.700 dollar vanaf het moment dat dit artikel wordt geschreven.
  • Analisten zeggen dat de cryptocurrency meer dan $11.500 moet bevatten tegen de tijd dat de wekelijkse sluiting op zondagavond plaatsvindt, om meer opwaarts te bevestigen.
  • Dit komt omdat $11.500 de afgelopen tweeënhalf jaar een technisch belangrijk niveau is geweest voor Bitcoin.

BITCOIN WORDT GECONFRONTEERD MET DEZE KRITISCHE WEERSTAND: ANALIST LEGT UIT

De explosieve beweging van Bitcoin na 10.500 dollar vorige week was ongetwijfeld bevredigend voor veel stieren. $10.500 is lang de grootste vijand van BTC geweest, door drie Bitcoin-rally’s af te wijzen en bearish retracements af te dwingen.

BTC heeft nu echter een nieuwe vijand, volgens een cryptocentrische handelaar. Dat niveau is de bovenste band van de Ichimoku Cloud op de weekly chart van BTC, die momenteel handelt tegen $11.500.

De handelaar deelde de onderstaande grafiek op 4 augustus, waarbij hij opmerkte hoe de recente koersactie netjes werd afgewezen door dat niveau. Het niveau dat als verzet werd gehouden tijdens de rally van februari en tijdens talloze gelegenheden in de geschiedenis van Bitcoin.

Om de stierengevechten te bevestigen, moet Bitcoin Era boven de $11.500 komen en dit niveau vervolgens op zondagavond in de week sluiten.

Grafiek van de recente prijsactie van ETH met de Ichimoku Cloud (weekgrafiek). Grafiek van TradingView.com; grafiek door trader „Big Chonis“ (@BigChonis op Twitter).
De Ichimoku Cloud is niet de enige reden waarom Bitcoin in de nabije toekomst boven de $11.500 moet blijven.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, legde een analist uit dat in termen van techniek, $11.500 letterlijk het „belangrijkste niveau voor Bitcoin“ is op dit moment. Hij gaf aan dat het breken van BTC boven dat niveau op een wekelijkse schaal weinig weerstand zou bieden aan de hoogtepunten van $20,00.

De trader deelde de grafiek hieronder om dit sentiment over te brengen. Zoals te zien is, heeft Bitcoin een aantal kritische afwijzingen gezien op $11.500 op een wekelijkse schaal, zoals in juni 2019 en net vorige week. Als BTC er dus in slaagt om boven dit niveau te blijven, zou dat een afwijzing van dit bearish precedent betekenen.

SLECHTS EEN KWESTIE VAN TIJD

Analisten zeggen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Bitcoin voorbij de $11.500 komt, waardoor de volgende fase van de lopende stiercyclus in gang wordt gezet. Vinny Lingham, CEO van Civic, zei onlangs dat hij denkt dat Bitcoin ongeveer 12.000 dollar zal consolideren:

„Het was de laatste keer een goed gesprek. Deze keer is het waarschijnlijk dat Bitcoin $12.000 in handen heeft en zich rond dat niveau consolideert, terwijl het kapitaal zich verplaatst naar altmunten om die wateren te testen. Als $12.000 voor 3 tot 5 dagen vastgehouden wordt, dan kunnen we verwachten dat de volgende fase een opbouw is voor een veel grotere run…“
Er is ook Rob Sluymer, die Bloomberg vorige week in een interview vertelde dat het breken van $10.500 het podium voor een beweging naar $14.000 zet.